A R T I S T I E K E  E V O L U T I E / E R V A R I N G

Op zeer jonge leeftijd startte ik met de klassieke opleiding Notenleer, aangevuld met Pianolessen en Muziekgeschiedenis. Op mijn 17de richtte ik mijn eerste band op.
Wij stonden op diverse podia in België, Nederland en Duitsland en verzorgden voorprogramma’s van bekende artiesten als de Kreuners, Vitesse, Isabelle A., etc…

Enkele jaren later werd ik door een Nederlandse coverband benaderd en voor diverse boekingsburo’s speelden wij in heel Nederland.
Tijdens mijn studie aan de rockacademie de Til te Antwerpen werd ik onderdeel van de belgische triphop band SUBURBAN PREJUDICE. Hiermee kregen wij een contract bij CNR Arcade. Onze full CD werd geproduceerd door Hans WEEKHOUT en opgenomen in de GALAXY te Mol, bij ARNOLD MUHREN te Volendam, Studio GROENLAND te BUSSEM en gemixt in BULLET SOUND STUDIOS. Met dit project stonden we o.a. op Marktrock te Leuven en tourden wij door Europa. De videoclip van onze single Perfect D-lite was te zien op TMF België en ons nummer Never Enough werd gebruikt als jingle voor het programma “De Lieve Lust” van Studio Brussel.
Youtube links Suburban Prejudice:

Suburban Prejudice – Perfect D-lite
Suburban Prejudice – Over me
Suburban Prejudice – Your World

 

In 1999 richtte ik met René Ubachs NEW TONGUE op (www.myspace.com/newtongue).
Voor dit project hebben we gezamelijk veel muziek geschreven. Enkele van onze liedjes werden gebruikt voor de documentaire MUSEA IN LIMBURG, op TV8.

Youtube link New Tongue:
nEW tONGUE – AGREE

Later richtten wij het dance project Unmoor op (www.myspace.com/unmoor).

Youtube link Unmoor:
uNMOOR – cARPE dIEM

 

In 2000 ging ik bij de progressieve metalband aRABESQUE zingen. Met deze band hebben we o.a. op BOSPOP te Weert gespeeld en op PROGPOWER te Baarlo. Onze eerste full CD ´The Union´ werd wereldwijd uitgebracht door het Finse platenlabel LION MUSIC.

Youtube links Arabesque:
aRABESQUE – hAUNTED
aRABESQUE – eMOTIONS
Arabesque – Freaking

 

Tijdens mijn studie aan het conservatorium te Maastricht maakte ik deel uit van jazzcombo Strawberry Jam. Wij waren oa te zien op evenementen zoals Coup MAASTRICHT, Jazznight Bilzen etc… Bij diverse andere gelegenheden werkte ik samen met oa pianist Geronimo Snijtsheuvel, Mike Roelofs , David Demuynck en gitarist/docent Joep van Leeuwen. Ook was ik gedurende deze periode actief in het funkcollectief MO & THE FAM. TEA. Wij speelden o.a. op evenementen als Jazznight Roermond en Bevrijdingsfestival 2005 Roermond.

Youtube link Mo & The Family Tea
My Baby is a Shoplifter

 

Sinds april 2006 maak ik deel uit van de droOMBand (www.droomband.nl). Wij verzorgen interactieve/educatieve optredens voor kinderen.

Tevens ben ik, sinds 2001 lid van de a capella band SOMETHING BLUE
(www.myspace.com/acapellasomethingblue – www.facebook.com/SomethingBlueAcapella)

Youtube links Something Blue:
Jingle bells a cappella – Something Blue
O holy night – a capella – Something Blue
A capella Christmas Medley – Something Blue

Tot op heden maak ik ook deel uit van oa
de allround coverband Blizzert (www.blizzert.nl)
Blizzert Promo 2016

de funk coverband FORZA (https://www.facebook.com/ForzaCoverband)
Forza Funk Coverband – Live @ Ell Paaso

en van de electronische muziek duo Lilly B Wolf (http://www.lillybwolf.com), waar ik voornamelijk singer/songwriter ben.

Youtube links Lilly B Wolf:
Lilly B Wolf – Love Like Hate
Hurt
Guard The Flame

 

Wekelijkse optredens door Nederland en België zijn een feit.
Daarnaast word ik geregeld benaderd als free-lance zangeres (La Gazz, Funky D., The Spy, Network, nOIZZ), voor koorwerk, studiowerk en reclamespots. Met Fret Lloret heb ik een 16-tal dinnershows verzorgd in Casino Valkenburg en 2 Kerstshows (Bonbonière Maastricht / Snowworld Landgraaf) , verzorg ik workshops en word ik als zangcoach ingehuurd (oa voor het programma DZMI).
Sinds enkele jaren ben ik vaste backing vocaliste van Studio Marlstone, waar ik o.a. samen met mijn collega Michel Nita backingen inzing voor o.a. Limburgse artiesten als Beppie Kraft, Jack Vinders, La Bamba, Erwin, Big Benny, Angelina, Spik en Span, Roger Villevoye, Ziesjoem, Party Kryner, etc…

Projecten waarop ik o.a. te horen ben:
BLOW FLOWS ´n TRIPSHIT, HOT RUBBER GLOVE (uit Australië) , Jos NETTO, Dj Michel (https://www.youtube.com/watch?v=0KoZIuOdBik)
Theater voorstelling: Attractiepark Toverland Sevenum: stem van Swampie de paddestoel. Playama: alle prinsessenliedjes.

Backingvocals op diverse CD ’s van Dieter Koblenz
Dieter Koblenz – Bayern Style
Dieter Koblenz – Aufs Oktoberfest

en dressuur muziek voor oa de Canadees David Marcus
David Marcus – Chrevi’s Capital

en olympisch kandidaat Edward Gall
Edward Gal and Glock’s Undercover Kur “Secretum Revelatum” Olympics 2012

 

Naast dit alles werk ik graag met kinderen en doceer ik met veel plezier. In 2005 heb ik enkele maanden gewerkt op Muziekschool MCM Roermond. Op muziekschool Het Podium te Heerlen heb ik Angelique van Schendel vervangen. Ook heb ik les gegeven aan de stedelijk muziekacademie van Maaseik en Maasmechelen.
Tot op heden doceer ik zang lichte muziek, pop en rock aan de stedelijk academie voor Woord, Muziek en Dans te Dilsen-Stokkem en ben ik werkzaam voor Muziekschool Roermond en op muziekschool Parkstad te Heerlen. (http://www.popschool-parkstad.nl/docenten/katia-salemi).

Mijn interesse wordt met de jaren breder. Tevens ben ik van mening dat je als docent op de hoogte moet zijn van de ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Zowel om persoonlijke als ook om werkgerelateerde redenen besteed ik veel tijd aan het bestuderen van diverse ‘nieuwe’ methodieken en didactische werkvormen. Ik vind mijn vak bijzonder boeiend en geniet ervan dit over te dragen aan mijn leerlingen.